top of page
murter.png

Murter

Smješten na vratima Kornatskoga otočja, Murter je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Murter nudi lijepe i mirne plaže (Slanica, Podvrške, Čigrađa, Luke), brojne restorane i gostionice, no svaki će murterski gost s posebnim doživljajem posjetiti Kornatsko otočje (N.P. Kornati) za jednog od svakodnevno organiziranih izleta brodom koji polaze iz Murtera.

Murter ima nekoliko sportskih terena (tenis, košarka, mali nogomet), a postoji mogućnost i za sportove na vodi. Tu se nalaze i ambulanta, ljekarna, benzinska crpka, auto i brodo servis, voćare, ribarnica, 3 super marketa, galerije, knjižnica, mnoštvo ribljih restorana i dalmatinskih konoba sa izvornim Murterskim jelima. U Murteru se nalazi marina koja je omiljeno odrediste nautičara zbog blizine nacionalnog parka Kornati.

Plaža "Čigrađa"

plaža čigrađa.png
pijesak.png
kamen.png
parking.png
hranaaa.png

Smještena je na samom ulazu u Murter, na južnoj strani otoka, s koje se pruža pogled na Kornate. Ova plaža biti će prava poslastica za ljubitelje čistog i prekrasnog mora. Do same uvale moguće se spustiti pješke ili automobilom, a udaljena je samo 150m od apartmana „Hojsak“

Središnji dio plaže ima šljunčano-kamenu podlogu na ulazu u more, dok je morsko dno pješčano, a s bočnih strana nalaze se stijene i gusta borova šuma. Ako volite osamu pronađite svoje mjesto duž stjenovite obale i uživajte u moru i suncu ili u hladu borove šume. 

U uvali se nalaze i nekoliko ugostiteljskih objekata gdje se može osvježiti pićem i prizalogajiti na terasama pod borovima, a zabave ovdje ne nedostaje ni u noćnim satima. U uvali je i dječje igralište, te parking.

Plaža "Slanica"

Plaža Slanica jedna je najpopularnijih plaža cijelog otoka Murtera, a smještena je 700m od apartmana „Hojsak“ . Plaža je bogata raznim sadržajem te je idealna za mlade parove, starije osobe, obitelji s djecom i one željne zabave. Uz predivno tirkizno more dio plaže je pješčan, a dio betoniran i stjenovit. Okružena je i borovom šumom koja pruža obilje hlada. Na plaži se nalaze brojni barovi, kiosci s hranom i restorani gdje možete uživati u dalmatinskim specijalitetima.

Ljubitelji sporta mogu se zabaviti igrajući odbojku na pijesku, tenis i brojne druge sportove, a za djecu je tu zabavni park. More je plitko do nekih 30-ak metara od obale. Predvečer se ovdje može uživati u najljepšem zalasku sunca, dok je po cijele dane dostupan pogled na Nacionalni park Kornate.

Slanica.png
pijesak.png
kamen.png
parking.png
hranaaa.png

Plaža "Podvrške"

Luke_i_podvrške.png
pijesak.png
kamenčići.png
parking.png
hrana.png

Ova predivna plaža najpopularnija je među lokalnim stanovništvom jer za nju još uvijek ne zna mnogo ljudi. Na obalnom dijelu nalaze se krupniji kamenčići i šljunak, a u moru je predivni pijesak. Kad je more mirno ova plaža izgleda kao veliki prirodni bazen zbog tirkiznog, čistog mora i bijelog, pješčanog dna. Plaža je idealna za roditelje s malom djecom, ali i za sve one koji ne žele preveliku gužvu na plaži.

Za one koji žele dodatno uživati na plaži se nudi i najam ležaljki. U blizini plaže nalazi se borova šuma koja pruža, u užarenim ljetnim danima, prijeko potreban hlad. Na plaži se nalazi kafić, kućica s palačinkama i vaflima kao i sladoled. Oni koji žele, mogu od plaže Podvrške prošetati kroz kamp, uz more, sve do plaže Slanice.

Posebna atrakcija je poluotočić Škojić do kojeg se može doći uređenim pristupom, a ljubitelji ronjenja uživati će u bogatom životu podmorja oko poluotoka. U blizini se nalazi i betonirani dio koji je idealan za skokove u vodu.

Plaža "Luke"

Plaža Luke smještena je u samom centru mjesta Murtera, a po tipu je šljunčana plaža s betoniranim blokovima.

Pristup plaži je vrlo jednostavan, a u blizini se nalazi i parking za sve one koji dolaze s automobilima. S obzirom na to da se radi o centralnoj murterskoj plaži, ona nudi mnoštvo sadržaja i postepeni ulaz u more zbog čega je iznimno pogodna za obitelji s djecom i starije osobe. Plaža ima blagi nagib i odgovarati će djeci i slabijim plivačima. Plaža je opremljena kompletnom infrastrukturom kao što su tuševi i kabine za presvlačenje, a u blizini možete pronaći i trgovinu, kiosk i opremu za more.

Uz plažu se nalaze brojni ugostiteljski objekti, ponajprije kafići i beach barovi koji nude osvježenje u obliku hladnog pića ili pak popodnevnu kavu. Ako ste gladni nakon brojnih aktivnosti na plaži, tu su restorani koji nude ukusna jela i tradicionalne specijalitete. Ljubitelji slatkog oduševiti će se slastičarnicom neposredno uz plažu, a djeca ukusnim sladoledom.

Luke_i_podvrške.png
pijesak.png
kamenčići.png
parking.png
hrana.png
bottom of page