top of page
jezera grb.jpg

Jezera

Jezera su najmanje murtersko naselje. Ime je dobilo po velikim lokvama koje tijekom jeseni i zime uzrokuju kiše slijevajući se u dolinu, što stvara dojam pravog jezera.  "Jezera" nestaju već s prvim zrakama proljetnog sunca, no upravo ta igra prirode  predstavlja specifičnost po kojoj se ovaj kraj pamti još od najdavnijih vremena.

Vjeruje se da je dobro zakrivena, pitoma uvala na sjeveroistočnoj strani otoka u kojoj su Jezera smještena privukla prve doseljenike još 1298. godine. Od brojnih crkvica i sakralnih spomenika uglavnom iz 17. i 18. stoljeća svakako treba spomenuti crkvu Gospe od zdravlja iz 1720.

Škrta zemlja je od Jezerana učinila vrsne ribare i moreplovce. Jezera danas još uvijek  izgledaju kao tipično dalmatinsko ribarsko mjestašce. U novije vrijeme su se razvila u  jedan od najsnažnijih srednjodalmatinskih  ribarskih centara.

Ukoliko ste željni tek ulovljene, svježe ribe, lignji, škampa ili školjaka, dolazak na rivu u Jezerima, u predvečernjim satima i kupovine plodova mora direktno od ribara, upravo pristiglih s mora, biti će vam nezaboravno iskustvo.

Plaža "Lučica"

udaljenost_lučica.png
kamenčići.png
parking.png
hrana.png

Plaža Lučica prekrasna je šljunčana plaža smještena u blizini centra mjesta Jezera na otoku Murteru. Od samog centra do plaže imate 10 minuta hoda, što ovu plažu čini izrazito dostupnom i posječenom. U blizinu plaže može se doći automobilom, ali od parkinga ćete morati prošetati nekoliko minuta do plaže.

Na plaži Lučica najčešći gosti su obitelji s djecom, ali često je posjećuju i mladi, zbog barova i kafića te mogućnošću najma vodenih skutera. Plaža je lijepo uređena i održavana, a napravljen je i betonirani dio za sunčanje i opuštanje uz more. Za djecu se tu nalazi igralište sa raznim aktivnostima, a pored igrališta je i kafić, pa se stariji mogu udobno smjestiti uz osvježavajuće piće dok se djeca zabavljaju u parku.

Plaža "Lovišća"

udaljenost lovišća.png
kamenčići.png
beton.png
parking.png
hrana.png

Plaža Lovišća se nalazi na otoku Murteru u mjestu Jezera unutar istoimenog kampa. Lovišća su šljunčana plaža s betoniranim dijelovima idealna za djecu.

Oni koji žele uživati u suncu mogu unajmiti ležaljke na plaži, a u pozadini se nalazi borova šuma pod čijim se krošnjama možete skloniti od jakog sunca. Na plaži se nalaze razni sadržaji koji će upotpuniti vaše vrijeme tako možete uživati u icebergu, pedalinama, tenisu, mini golfu i brojnim drugim sportovima. Od sadržaja na plaži se nalaze vanjski tuševi i javni wc.

Ukoliko se želite osvježiti i nešto pojesti, poviše plaže se nalazi caffe bar i restoran u kojem možete uživati u raznim dalmatinskim specijalitetima.

bottom of page